Ateşte İsmarlanan Baharatlı Paprika
Paprika, yaygın olarak "tatlı biber" olarak adlandırılan, biber ailesine ait bir biberden elde edilen, kurutulup ince bir toz haline getirilmiş bir baharattır.
Canlı kırmızı rengi ve genellikle çok hafif olan acılığı, onu özellikle Magrip, Portekiz ve güneydoğu Avrupa ülkeleri gibi birçok mutfakta tercih edilen bir malzeme haline getirir.
Çok sayıda özelliği olan şaşırtıcı bir baharattır; Aztekler ve Mayalar tarafından tıpta bile kullanılmıştır.
Vitaminler ve mineraller açısından zengin olan paprika, kışın soğuk algınlığı ile savaşmaya yardımcı olur. Bir kez denedikten sonra vazgeçmenin zor olacağı bir avantajdır.
Ama öncelikle tadına bakmak gerekir, onu anlamak için!